Kan jeg få fibernet ?

De fleste kan efterhånden blive koblet på fibernettet, og få gavn af de stabile, hurtige og fremtidssikrede forbindelser. Det kræver kun, at der er trukket et fibernet kabel fra vejen og ind i en fiberboks i hjemmet.

Tjek, om der er fibernet på din adresse

Hvilken hastighed skal du vælge?

Du kan få fiber internet på 300 og 1000 Mbit hos BOLIG∙NET.

300/300

Mbit fibernet

Populært hos par, singler
og mindre familier 

300 Mbit er rigeligt til at dække hverdagens små og store behov hos langt de fleste. Med denne slags fiber er det intet problem for op til 4 personer at surfe, læse nyheder, tjekke e-mails, game og streame musik og film i god kvalitet samtidigt.

1000/1000

Mbit fibernet

Anbefalet til store familier og gamere 

1000 Mbit er et bedre valg, hvis dine behov er ekstra store eller I er mange i husstanden. Det er nemlig en ultrahurtig forbindelse med masser af saft og kraft, som nemt kan håndtere at 10+ personer er online samtidig. Med andre ord, er det toppen af poppen.

Fibernet: Alt, du skal vide

Fiber, fibernet, fiber internet. Kært barn har mange navne, men de dækker alle sammen over det samme: fremtidens internet. Det moderne fibernet sender data via lyslederkabler, og det tager internettet til et nyt niveau – både hvad angår hastighed og stabilitet.

Alle i områder, hvor der er etableret fibernet. Udrulningen er i gang i det meste af Danmark, og det går stærkt. Faktisk kan de fleste huse, lejligheder, boligforeninger og virksomheder blive koblet på allerede i dag. Det kræver blot et fibernet kabel, en fiberboks og et abonnement.

Tjek, om der er fibernet på din adresse her.

Et fibernet er i ordets bogstaveligste forstand et net af fibre eller såkaldte lyslederkabler. De er gravet ned i det meste af Danmark, og sender signalet via lys. Det er langt hurtigere og mere stabilt, end det traditionelle bredbånd (coax) som mange stadigvæk har.

Test din hastighed.

Når du vælger fibernet kan du få helt op til 1000 Mbit download- og uploadhastigheder. Det er meget, meget hurtigt og i praksis betyder det, at det bliver sjovere at streame, surfe og game. Simpelthen, fordi det hele kører gnidningsfrit – også, når mange er online samtidig.

Ja og nej. De fleste vælger at installere en trådløs wifi router i hjemmet, og så fordele signalet til husstandens beboere. Men du kan også vælge at forbinde fiberboks eller vægstikket direkte til computer, tv og andet udstyr med et netværkskabel. Det er dog lidt mindre fleksibelt.

Fibernet og mobilt bredbånd kan begge bruges til at surfe, streame og game – både derhjemme og på farten. Men så stopper lighederne også. Hastighederne er typisk under 70 Mbit med mobilt bredbånd, og der er ofte også en datagrænse. Begge dele er i kontrast til fibernet.

Den helt store forskel mellem bredbånd og fibernet er, hvor hurtigt data sendes fra A til B. Altså, din internethastighed. Et bredbånd er begrænset af bredden på båndet, mens fibernettet ikke har samme begrænsninger, da det bruger lyslederkabler til at sende data.

Hos BOLIG∙NET kan du få fibernet fra 199 kr. om måneden og bor du i en boligforening, kan du få det fra kun 100 kr. pr. beboer. Det er landets billigste priser, og vi tilbyder helt op til 1000 Mbit. Du kan klikke på knappen herunder og se dine muligheder for at få fibernet.

Se muligheder for fiber.

Langt de fleste husstande kan få fibernet, og ofte er det nemmere at få etableret og installeret, end mange tror. For at give dig en idé om, hvor nemt det faktisk er, får du 3 af de mest gængse måder vi gør det på.

Her er de:

For dig, der allerede har en fiberboks i hjemmet
1. Du bestiller fibernetBestil blot fibernet her og så er du online inden længe
For dig, der har fiberkabel i hjemmet, men mangler en fiberboks:
1. Du bestiller fibernetBestil blot fibernet her
2. Teknikker installerer fiberboksDu bliver kontaktet af BOLIG∙NET for at aftale tid til, hvornår en tekniker kan komme og installere din fiberboks. Gratis, selvfølgelig.
For dig, der har fiber i området, men ikke i hjemmet:
1. Du bestiller fibernetBestil blot fibernet her
2. Tomrør graves ind til din boligDu sætter et kryds på din husmur, så vi ved, hvor fiberen skal føres ind i huset. Herefter graver vi et såkaldt tomrør hen til det sted, du har sat krydset.
3. Fibernet kablet blæses indVi blæser fiberkablet igennem tomrøret, så det er klar til at blive ført ind i hjemmet af teknikeren.
4. Tekniker installerer fiberboksTeknikeren kommer hjem til dig, du viser ham, hvor fiberboksen skal sidde, og så installerer han den for dig.

Den helt skrabede løsning, er et netværkskabel

Det fungerer ved, at du forbinder fiberboksen til computer, telefon eller tv med et netværkskabel. Når det er ordnet, er der forbindelse. Hvis du vælger denne løsning, anbefaler vi, at du bruger et cat6-netværkskabel.

 

En mere fleksibel løsning, er en trådløs router

Når du har en trådløs router, kan du koble den til din fiberboks med et netværkskabel og derefter forbinde computer, telefon og tv.

Det er nemt og hurtigt, og langt mere fleksibelt.

 

Det skal du være opmærksom på

Vælger du at bruge din egen router, skal du undersøge, om den kan levere de hastigheder, du betaler for. Har du eksempelvis 1000 Mbit fibernet, kræver det en særlig kraftig router, før du kan få fuldt udbytte.

En anden vigtig note er, at du oftest ikke kan benytte routere fra andre internetudbydere end den, du har fibernet fra. Det skyldes, at routeren normalt er låst til internetudbyderes forbindelse.

fibernet inkl. router hos BOLIG·NET

Fibernet gør livet sjovere, og derfor skal det være nemt at komme i gang. Hos BOLIG∙NET får du en trådløs router og et netværkskabel med i pakken, når du vælger vores Premium Fiber-abonnement.

Premium Fiber

Inklusiv trådløs router

En perfekt løsning for dig, der vil hurtigt i gang og være sikker på at have udstyr, der kan håndtere dit fibernets hastigheder – både hvis det er 300 og 1000 Mbit.

  • Fibernet
  • BOLIG·NET app
  • Trådløs wifi router
  • 1 meter netværkskabel
  • Support via telefon, chat og e-mail

Basis Fiber

Eksklusiv trådløs router
En god løsning for dig, der har en kraftig router i forvejen, eller blot ønsker at forbinde fiberboks og udstyr med eget netværkskabel i stedet for med en trådløs router.
  • Fibernet
  • BOLIG·NET app
  • Support via telefon, chat og e-mail
  • Trådløs wifi router
  • 1 meter netværkskabel