Hastighedstest. Mål din internethastighed derhjemme

En hastighedstest giver dig svar på, hvor hurtig din internetforbindelse er lige nu.

Derfor vil du om et øjeblik vide, om din faktiske internethastighed matcher det, du betaler for, eller om der er noget, du bør reagere på.

1 Sluk for dit wifi 

2 Forbind computer og router med netværkskabel 

3 Luk alle åbne programmer 

4 Deaktiver firewall og antivirus

Derfor er det vigtigt at følge vores råd, når du tester din forbindelse

Der er en lang række faktorer, der kan påvirke resultatet, når du bruger vores hastighedstest. Måske har du nogle elektroniske apparater, der bruger internettet, som du ikke længere tænker over. I en moderne husstand kan det for eksempel være dit smart-TV, husstandens smartphones og tablets, babyalarmer, din badevægt, DAB-radioen, dine elpærer og din robotstøvsuger.

Nu er det naturligvis ikke fordi, at der er tale om at det er faktorer, som kan skabe store udsving i din downloadhastighed – men for at få det mest retvisende billede, når du tester forbindelsen, er det alligevel bedst at lukke ned for alle de ting, der kan påvirke et præcist resultat. For hastighedstesten måler hastigheden til det ene apparat – din computer – som du foretager testen på.

Af samme grund er det også klart det bedste at lukke ned for alle igangværende programmer på din computer samt igangværende downloads, som ikke er en del af testen.

Er din internethastighed langsommere, end du troede?

En hastighedstest måler hastigheden på dit internet i det øjeblik, du tager testen, og derfor spiller flere ting ind:

Trådløst internet eller kablet forbindelse

WiFi-netværk giver ofte lavere hastighed end netværkskabel. Hvis du tester trådløst, så sørg for, at der er under 1 m mellem router og computer og forvent, at der er et hastighedstab på mellem 30-70 % i forhold til din maksimale hastighed med netværkskabel.

Layers-icon

Tjek de åbne programmer på din computer

Mange programmer bruger internet i dag, og det påvirker dit internets hastighed. Luk dem, mens du laver hastighedstesten.

Router-icon

Hastighed på 1000 Mbit

Lynhurtige hastigheder stiller særligt høje krav til router, netværket og computer mv. Hvis ikke de indfries, så får du ikke maksimalt udbytte af internettet.

Er dit internet langsommere end forventet, så kontakt os og få hjælp til at finde problemet.

Hvilken internet hastighed har du brug for?

Når du har taget en internet hastighedstest, ved du, hvor hurtig din internetforbindelse er i megabit. Men hvad kan du faktisk bruge det tal til? Det kan være en jungle at finde ud af, om 50, 300 eller 1000 Mbit er det rigtige for dig og din husstand.

Her er en oversigt over, hvad du kan bruge dine Mbit til:

50 Mbit

50 Mbit

· En god løsning for den lille husstand.
· Surf, tjek e-mails, læs nyheder, stream film, serier og musik og spil online.
· Op til 3 personer kan være online ad gangen.

300 Mbit

300 Mbit

· En høj hastighed.
· Nok til at op til 6 personer kan surfe, streame i høj kvalitet, spille krævende onlinespil og hente store filer på samme tid.

1000 Mbit

1000 Mbit

· En lynhurtig forbindelse til den store familie.
· Op til 10 personer kan være online samtidigt, uden at nogen skal bekymre sig om båndbredde.

lynhurtigt internet fra 199 kr. om måneden

En test af din internethastighed kan være en god måde at finde ud af, om det er tid til at opgradere internettet derhjemme.

Lad os hjælpe dig med at optimere din bredbåndshastighed gennem fibernettet

Hvis du har brug for en hurtigere internethastighed, kan vi hjælpe dig. I en verden hvor mere og mere af både vores arbejde og fritid foregår via internettet, kan det give god mening at se på muligheden for at optimere internetforbindelsen derhjemme. Det gælder for eksempel, hvis du holder mange møder på Teams eller Google Meet, hvis du fra tid til anden skal sende store mediefiler frem og tilbage til kunder, kolleger eller samarbejdspartnere – eller hvis I er flere, der er på internettet ad gangen med forskellige krævende formål.

Som kunde hos BOLIGNET kan du få internet med en downloadhastighed op til 1000 Mbit – og det er oven i købet til priser, der er blandt Danmarks laveste.

Tjek, om du kan få fibernet på din adresse

Se, om der er er trukket optiske kabler, der kan levere internet med lysets hastighed i dit område

Selv om vi gerne ville levere fibernet til alle i Danmark, er infrastrukturen ikke helt på plads for alle husstande endnu. Fibernet er dog den teknologi, som er bedst og mest stabilt lige nu – og derfor er det med stor sandsynlighed blot et spørgsmål om tid, før vi også kan hjælpe dig.

Ved at indtaste din adresse i søgefeltet ovenfor, kan du hurtigt få information om, hvorvidt din husstand har adgang til de lyslederkabler, der i øjeblikket giver dig den bedste bredbåndshastighed til private.

Kontakt os

hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få mest ud af din internethastighed

Hos BOLIGNET er vi altid klar til at hjælpe dig med at få det bedste internet derhjemme. Så hvis hastighedstesten peger på, at din downloadhastighed godt kunne trænge til et løft, så kontakt os via kontaktformularen nedenfor og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få bredbånd, der er tilpasset dit personlige behov for en hurtig og stabil internetforbindelse.

Send os en email

Du får svar inden 24 timer på hverdage

Ring til os

Ventetiden er under 1 minut hos 9 ud af 10

Chat med os

Få hjælp nu-og-her. Skriv til os her på siden.

Ofte stillede spørgsmål om vores hastighedstest

At vælge den rette hastighed på dit internet kan være besværligt. Men hos BOLIGNET har vi gjort det nemt for dig via vores BOLIGNET-app. Her har du mulighed for at skifte mellem forskellige internethastigheder, så du har mulighed for at prøve af, om en mulighed er den rigtige for dig.

Nedenfor har vi samlet svar på nogle spørgsmål, som vi ofte får, når vores kundeservicemedarbejdere taler med kunder om deres hastigheder. Sidder du selv inde med andre spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Følger du vores anvisninger øverst på siden, giver vores hastighedstest et temmelig retvisende billede af, hvor hurtigt internet du har. Får du målt en lavere hastighed, end du troede, at du har, er du meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad fejlen kan skyldes, og hvilke muligheder du har for at få internet via fiber, der giver dig en stabilt forbindelse og lynhurtigt internet op til 1000 Mbit/s.

Brug kontaktformularen længere oppe på siden, ring til os på telefonnummeret 70 27 70 67 send os en e-mail på adressen info@bolignet.dk eller brug vores chat-funktion her på siden for at få svar på dine spørgsmål. Vi er altid glade for at kunne hjælpe dig med dit internet.

Fibernet er en teknologi, der fungerer ved hjælp af lyset, der transporteres via optiske kabler. Disse kabler er ikke lige så modtagelige over for interferens som de ældre kobberkabler eller trådløst internet. Derfor er fibernet den bedste løsning, hvis du ønsker dig et internet med en kontinuerligt høj hastighed med et minimum af forstyrrelser. Det gælder selvfølgelig ikke bare, mens du tager en hastighedstest, men også i dagligdagen, hvor det naturligvis er til stor fordel for dig, hvis din internetforbindelse og det trådløse netværk fra din router altid bare kører 100 %, som det skal.

Hos BOLIGNET kan vi levere BOLIGNET i præcis den hastighed, som du har brug for. Her kan du vælge mellem meget prisvenlige og stabile internetforbindelser og højhastighedsinternet via fiber helt op til 1000 Mbit/s, som også er blandt de billigste løsninger på markedet.